OBM als werkgever

Groei mee met OBM​

OBM groeit als kool. Dus maken we als team van experts in bouwverzekeringen graag kennis met nieuwe collega’s. Ga voor stabiliteit, vakinhoudelijke uitdagingen en carrièreperspectieven. Groei mee met OBM.

Waarom kies je voor OBM? Een vacature spreekt je aan, je valt voor ons monumentale pand in Alkmaar, je hebt affiniteit met de bouwwereld, je wilt vakinhoudelijk de diepte in. Goede redenen. Maar er is meer.

Jouw kennis, jouw koers

Kiezen voor OBM als werkgever is kiezen voor jezelf. Voor maximale invloed op de koers van je carrière, voor interactie met fijne collega’s en klantrelaties. Vanuit jouw kennis, vaardigheden en ambities bouw je actief mee aan onze solide reputatie en gezamenlijke toekomst.

Korte lijnen, maximale betrokkenheid

OBM is in 1996 opgericht door Marcel Blaeke, onze Managing Director. Hij studeerde bedrijfseconomie in Amsterdam en is gespecialiseerd in risicomanagement en verzekeringsoplossingen voor de bouwwereld. OBM groeit, maar blijft qua aantal medewerkers een kleinschalige verzekeringsspecialist. Dat heeft grote voordelen:

  • We kennen elkaar en zijn er voor elkaar
  • De lijnen zijn kort, we zijn wars van hiërarchie
  • De sfeer is lekker dynamisch en informeel
  • De betrokkenheid bij uitvoering en beleid is maximaal
  • Je doet ertoe en blijft leren

Als een collega met vakantie gaat, is dat dik verdiend en van harte gegund. Maar als team willen we wel af en toe denken: verdorie, we missen je inzet! En bij OBM hebben we op vrijdag na een week hard werken allemaal zin in het weekend. Maar we zorgen er samen ook voor dat we maandag weer zin hebben om onze collega’s te zien.’

Marcel Blaeke, Managing Director OBM

Samen We zeggen wat we van elkaar verwachten en doen wat we afspreken. We hechten aan gelijkwaardigheid, flexibiliteit, wederkerigheid, interactie en initiatief. Bij OBM ligt de focus voor honderd procent op inhoud en staat niemand op zijn strepen. We doen het samen, op basis van heldere doelen en inzichtelijke processen. Stabiliteit OBM biedt stabiliteit. We doen niet aan flexcontracten, maar zetten zo snel mogelijk in op een eerlijke overeenkomst voor onbepaalde tijd. Je krijgt de beste voorwaarden om je in je werk te verdiepen en mee te bouwen aan gezamenlijke toekomstperspectieven. Binnen de dynamiek van een bedrijf dat excelleert in gecompliceerde zakelijke verzekeringsconstructies, groeit als kool, en tekent voor een performance op hoog niveau. Werk-/privébalans  OBM neemt de werk-/privébalans serieus. Gaat je voorkeur uit naar een 20-urige werkweek? Kom maar op. Past 36 uur per week of meer prima in je huidige levensfase? Kom maar op. Je kunt alleen excelleren in je werk als je alle ballen ook op alle andere fronten in de lucht kunt houden. Bij OBM houden we rekening met elkaars wensen en belangen. Open cultuur Verantwoordelijkheden, operationele processen en taak- en prestatieafspraken ontwikkelen zich bij OBM in een open werkcultuur. De lijnen zijn kort, deuren staan open, de sfeer is informeel. Overlegstructuren zijn gericht op samenwerking, actie en resultaat. Processen en procedures zijn logisch en inzichtelijk, met maximale focus op efficiëntie en digitalisering van routinewerk. OBM’ers denken mee, praten mee en bouwen mee. Wat ons bindt Verwevenheid met de bouwwereld en een fascinatie voor gecompliceerde risico- en verzekeringsvraagstukken zitten in ons bedrijfs-DNA. De ambitie om tot de ultieme oplossing te komen, tekent onze gezamenlijke doelen. De wil om elke dag beter te worden en te groeien – als specialistenteam én als individuele medewerkers – maakt dat we samen succesvol zijn.

‘Nieuwe collega’s die eerder werkten bij een groot verzekeringskantoor ervaren de werksfeer bij OBM als een verademing. We doen niet aan hiërarchie, iedereen is aanspreekbaar, de motivatie om elkaar van dienst te zijn is indrukwekkend. Bij ons geldt: samen zijn we meer waard dan de som der delen!’

Marlou Onderdijk, Head of Claims & Client Services

Marlou

Opleiding en ontwikkeling

We zien je graag komen, we zien je graag blijven. Kansen genoeg. Wil je verder in je ontwikkeling? Zin in trainingen en opleidingen? Je leercurve kan wat ons betreft niet steil genoeg zijn. Van vakinhoudelijke en verzekeringstechnische trainingen tot het verbeteren van communicatie- en presentatievaardigheden of aanscherpen van je leiderschapskwaliteiten. The sky is the limit.

Loopbaankansen

Bij OBM zijn we scherp op de inrichting van onze processen. Dat geldt ook voor de HR-processen. Wederzijdse verantwoordelijkheden en rechten en plichten liggen vast. Dat geldt ook voor ondersteunende HR-procedures als gespreks- en beoordelingscycli, salarisronden en interventies bij vitaliteits- en gezondheidsvraagstukken. Er is maximale aandacht voor groei, loopbaankansen en specialisatie- en doorstroommogelijkheden. Voor iedere individuele medewerker.

Arbeidsvoorwaarden

Je bent bij OBM verzekerd van een correct salaris dat past bij je functie en kennis- en ervaringsniveau. Je beloning groeit mee met de kennis en ervaring die je bij ons verwerft. Dat kan snel gaan. We zijn thuis in de verzekeringswereld, dus je kunt rekenen op een goed pensioen. Je krijgt de beschikking over alle middelen, informatie en technologische tools die je nodig hebt om je rol op een hoog niveau uit te voeren.

Wat we samen écht belangrijk vinden

Plezier, voldoening, afwisseling, uitdaging. Dat vinden we als OBM’ers echt belangrijk. Aan het einde van een drukke dag zeggen: dat hebben we weer gefikst. We gaan voor betrokkenheid, collegialiteit en vitaliteit. We dagen elkaar uit om elke week deel te nemen aan een enerverende ‘transpiratiesessie’. Als welkome werkonderbreking en in aanwezigheid van een personal coach. Goed voor je energie. Geweldig voor de teamspirit.

Monumentaal

Bij OBM hoef je nooit op zoek naar een vrije werkplek. Je hebt je eigen, vaste bureau, optimaal geoutilleerd en aangesloten op een geavanceerd en efficiënt proces- en informatiesysteem. Je werkt in een sfeervol, monumentaal pand, op loopafstand van het levendige centrum van Alkmaar. Openbaar vervoer heb je bij de hand. Zin in een frisse neus? Vanuit je werk wandel je zo Cultuurpark de Hout in – het oudste stadspark van Nederland, beroemd om zijn monumentale groen en vele festivals!

Klaar om je te settelen bij een eigenzinnige nichespeler en mee te bouwen aan onze gezamenlijke toekomst? Kom maar op!