Historie

Historie

Een volmacht bedrijf met ervaring
OBM Makelaars in assurantiën B.V. kent een lange geschiedenis die teruggaat tot de oprichting van de Onderlinge Brandwaarborg Maatschappij in 1874. Bijna anderhalve eeuw later staat de essentie van de oorspronkelijke ‘Onderlinge’ – het belang van de klant – nog steeds voorop. Het zit in onze DNA.

De verzekeringsmaatschappij waar onze historie mee begon, is sinds 2011 niet meer actief. Tegenwoordig zijn wij actief als volmachtbedrijf, beursbedrijf en provinciaal agent. We mogen dan zo’n 140 jaar oud zijn, we zijn jong gebleven door dicht bij onze klanten te staan en voortdurend actuele kennis op te doen. Het proces van risico-acceptatie tot schade-uitkering kennen wij daarom als geen ander. Als uw verzekeringsspecialist hebben wij alle kennis in huis om uw risico’s optimaal te managen. En dat tegen een scherpe premie, want door de jaren heen hebben wij onze inkoopkracht vergroot. Zo blijven we flexibel in het ontwikkelen van maatwerkproducten en het kiezen van risicodragers.

Achter OBM staat een compact team van 20 medewerkers. Klein genoeg om u persoonlijk bij te staan, groot genoeg om maximale branche- en productkennis te kunnen waarborgen.

 

Ontdek meer over OBM Makelaars in Assurantiën B.V.

Wij zijn OBM makelaars in Assurantiën B.V., een volledig zelfstandig bedrijf dat opgericht is in 1874. Als ondernemer is het prettig zaken doen met een andere ondernemer. Een die uw situaties kent en herkent en persoonlijk belang heeft bij de relatie. Op het gebied van financiële dienstverlening is dat best lastig. De meest kantoren van enige omvang zijn in handen van verzekeraars of private equity ondernemingen. Wij weten dat ondernemen het managen van risico’s is, precies waar OBM Makelaars in assurantiën zijn beroep van heeft gemaakt. Ondernemers voor ondernemers.
1874
Oprichting
Oprichting van de Onderlinge Brandwaarborg Maatschappij (OBM).
1874
1945
Kwartaalvergadering
Sinds de oprichting wordt elk kwartaal een vergadering gehouden om de resultaten te bespreken. Dit werd nauwkeurig bijgehouden in boeken.
1945
1996
Directie wissel
Verkoop onderneming aan huidige directie.
1996
2011
Volmacht
De verzekeringsmaatschappij waar onze historie mee is begonnen is niet meer actief. In plaats daarvan zijn wij nu actief als Volmacht bedrijf.
2011
2019
Aansluiting VNAB
Sinds 2019 is OBM Makelaars in Assurantiën aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs.
2019
2021
Lloyd’s broker
Mogelijkheid risico’s te plaatsen op de Engelse markt.
2021
2024
150 jaar jubileum!
OBM bestaat 150 jaar.
2024