'Je koopt geen polis maar zekerheid en continuïteit'

- Cor Tervoort

In gesprek met:

Persoonlijke foto van Cor Vervoort

Cor Tervoort

Directeur ontwikkeling

De bouw is begonnen

Bedrijfsnaam

Tervoort’s Bouwbedrijf B.V.

Aantal medewerkers

70

Klant sinds

2008

Meer dan een eeuw timmert Tervoort Egmond aan de weg. Als specialist in nieuwbouw en transformatie realiseert het familiebedrijf succesvolle bouwprojecten. Nuchter ondernemerschap en strategische partnerships zorgen voor groei en continuïteit. Omwille van die continuïteit hoort een gespecialiseerd verzekeringspakket gewoon bij de bedrijfsboedel, laat directeur Cor Tervoort weten.

“Bouwen is een gecompliceerd spelletje. Er zijn veel partijen bij betrokken en als er in de planning en uitvoering iets misgaat kunnen de gevolgen groot zijn. Je hoopt je verzekeringen nooit nodig te hebben, maar kunt niet zonder. Claims, calamiteiten, meningsverschillen, ze kunnen de continuïteit van je onderneming bedreigen. In ons geval is dat een familiebedrijf dat ruim 110 jaar bestaat en meer dan zeventig medewerkers aan boord heeft. Daar zijn we zuinig op. Daar hoort een specialistische verzekeringsexpert bij die snapt wat er in ons vakgebied omgaat.

Plaatsen van de muren

Ruimbaan voor jong talent

Cor Tervoort (vierde generatie) voerde tot 1 januari dit jaar de directie over Tervoort’s Bouwbedrijf B.V. Hij droeg het stokje over aan zijn neef Mark Tervoort en Peter Hommes. Zelf richt hij zich sindsdien op de ontwikkeltak van Tervoort Egmond. “De beurt is aan jong talent. Ook dat is een kwestie van continuïteit. Ik adviseer op de achtergrond desgevraagd nog mee, maar mijn focus ligt nu op onze activiteiten als projectontwikkelaar.”

Voorsprong door krachtenbundeling

Projectontwikkeling kent uitdagingen genoeg, meent Cor. “Door daar zelf risicodragende initiatieven in te nemen, maken we ons minder afhankelijk van de markt. Daarnaast levert projectontwikkeling nieuwe kennis en inspirerende samenwerkingsverbanden op. Zo ontwikkelden we met onze partner Van der Gragt uit Wormerveer een uniek PreFlex-woningconcept, dat perfect inspeelt op de urgente behoefte aan betaalbare, snel te realiseren woningen. Die krachtenbundeling geeft ons een voorsprong.”

'Bij OBM weten ze hoe de hazen lopen'

Door op markttrends te anticiperen en partnerships te smeden, genereert Tervoort Egmond duurzaam groei. Zo’n vijftien jaar geleden leidde de bereikte schaalgrootte de overstap in naar een gespecialiseerde verzekeringsadviseur. Aanleiding was een groot project in Alkmaar, met veel verzekeringstechnische haken en ogen, herinnert Cor Tervoort zich. “Een ontwikkelingspartner adviseerde OBM. Daar hebben we nog steeds profijt van.”

“Hoe gecompliceerd een project ook is, OBM maakt transparant hoe en bij wie we de risico’s kunnen afdekken. Ze weten hoe de hazen lopen. Met name ontwerpaansprakelijkheids- en CAR-verzekeringen zijn complexe bouw- en projectspecifieke producten. Daar heb je specialisten voor nodig die de bouwpraktijk kennen, dikke dossiers willen en kunnen uitpluizen, en directe lijnen hebben met verzekeraars om tot de beste oplossing te komen.”

Afronden van een bouwproject

Perfect afgedekt, aan de voor- én achterkant

“Een goed voorbeeld is een project dat we realiseren in het centrum van Amsterdam met onder meer een acht meter diepe afzinkkelder tussen twee Rijksmonumenten in. Dat brengt expliciete risico’s en verantwoordelijkheden mee. OBM analyseert, adviseert en legt de lijntjes. Zodat we weten wat de risico’s zijn en hoe we die kunnen beheersen.”

“Dat kost wat, zeker. Maar je koopt geen polis, je koopt zekerheid en continuïteit. Je hebt een zorgplicht naar je medewerkers, naar je opdrachtgevers, én naar de omgeving waarin je werkt. Daarin leveren de specialisten van OBM tastbare toegevoegde waarde. Niet alleen aan de voorkant, ook aan de achterkant. Tot in de rechtbank, als het moet. Diverse claims zijn dankzij de juridische kennis van OBM adequaat afgehandeld. Dat scheelt veel kopzorgen. Dan weet je: daar kan ik op bouwen.”

www.tervoort.nl