Cock Sierhuis

‘Een solide fundament voor continuïteit’

- Cock Sierhuis

In gesprek met:

Profielfoto Cock Sierhuis

Cock Sierhuis

Directielid

Directielid Cock Sierhuis

Bedrijfsnaam

Floris Groep

Aantal medewerkers

120

klant sinds

2003

Continuïteit is een sleutelbegrip voor de Floris Groep in Wormerveer. De ruim 100-jarige onderneming is de Noord-Hollandse bouwsector als toeleverancier van dienst via de merken Floris Bouwcenter, Floris Infra, Floris Keukens en Floris Komfoor. Die differentiatie is een bewuste keuze, vertelt DGA Cock Sierhuis. Net als de samenwerking met OBM. “De zorgvuldigheid van onze vakmensen en de expertise van OBM zijn een solide fundament onder ons familiebedrijf.”

Dat familiebedrijf werd in 1917 opgericht door Cees Floris. Hij zag brood in restmaterialen uit turfwinning en vond al snel afnemers in de wegenbouw en parkaanleg. Wat begon met restmaterialen, breidde zich uit met grond, steen en zand. Vooral na de oorlogsjaren, dankzij de wederopbouw, floreerde de handel in bouwmaterialen en kwamen er meer diensten en producten bij. Volgens Cock Sierhuis, getrouwd met ‘een Floris van de vierde generatie’, bleef de ‘Florisdynastie’ consistent inspelen op de tijdgeest. Het aantreden van Cock in het directieteam luidde een vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur in. “Met de verdeling in merken en segmenten, verenigd in de groep, weten bouwbedrijven precies waar en bij wie ze moeten zijn.”

De toeleverancier van Noord-Hollandse bouwbedrijven

Naast haar regionale rol als toeleverancier van bouwmaterialen en keukens, heeft de Floris Groep een uitvoerende tak die nauw met het verleden verbonden is. “Met Floris Infra, gespecialiseerd in grond-, weg- en waterwerk, zorgen we als toeleverancier dat aannemers hun werk optimaal kunnen doen,” legt Cock uit. “We voeren alle voorbereidende werkzaamheden voor eigen risico uit, in nauw overleg met onze opdrachtgevers, en met harde garanties op de kwaliteit.”

‘Voor eigen risico’ heeft bij grond- en graafwerkzaamheden een speciale lading. Denk aan mogelijke schade aan kabels, leidingen en belendende panden, maar ook aan milieurisico’s. “We hebben zelden schade,” vertelt Cock trots, “de vakkennis en zorgvuldigheid van onze mensen zijn onze beste verzekering. Maar vanwege de specifieke risico’s kunnen we niet zonder de expertise van OBM. Die relatie begon ver voor mijn tijd en is hecht. OBM is thuis in de bouwwereld, weet valkuilen goed in te schatten, en identificeert risico’s die we zelf over het hoofd zien.”

‘Toegang tot alle specialisten via één aanspreekpunt’

Bij de andere activiteiten, waaronder de groothandel in bouwmaterialen en keukens, zijn de risico’s minder gecompliceerd en liepen de verzekeringen via een meer generieke assurantiemakelaar. Maar toen de vertrouwde tussenpersoon aldaar vertrok was dat een goede aanleiding voor het Floris-directieteam om het hele verzekeringspakket in één keer naar OBM over te hevelen. “Dat was een praktisch en logisch besluit,” legt Cock uit. “Zo hebben we via één aanspreekpunt direct toegang tot verschillende specialisten.”

Over dat ene aanspreekpunt is Cock zeer tevreden. “We hebben een gevarieerd pakket met CAR- en aansprakelijkheidsverzekeringen en transport-, inventaris- en brandverzekeringen. De lijnen zijn kort, de betrokkenheid van OBM bij onze organisatie en activiteiten is indrukwekkend. Om de drie maanden praten we de portefeuille door. Het is mensenwerk en maatwerk – vertrouwd, effectief en efficiënt. Een betere verzekeringsrelatie kunnen we ons niet wensen.”

‘Bij ons kent continuïteit een andere dimensie’​

“Praat je over af te dekken risico’s, dan verschilt ons familiebedrijf niet van andere bedrijven. Maar praat je over continuïteit, dan heb je het over een andere dimensie. Wij kijken niet naar het dividend voor de aandeelhouders op korte termijn, maar naar het toekomstperspectief van de groep, onze medewerkers en hun gezinnen. Je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, meebewegen met de tijdgeest, bouwen aan de toekomst. Zo doen we het al meer dan honderd jaar, als één familie. Een specialist als OBM past daar helemaal bij.”